Новости / Підсумки громадськіх слухань з питань розміщення реклами в місті Києві

03.10.2013 16:05      Реклама и власть   Реклама в Киеве
просмотров: 1440               распечататьвсе новости

2 жовтня в Держкомпідприємництва відбулися громадські слухання з питань обговорення проекту розпорядження КМДА «Про питання визначення розміру плати за розміщення реклами в місті Києві».

На портале открыта
доска объявлений
 
К тому же, если Ваша компания занимается наружной рекламой, добавьте её в наш каталог компаний
Проект нових тарифів на рекламу було опубліковано 3 вересня, і відповідно до регуляторного законодавства Асоціація зовнішньої реклами України, за підтримки Держкомпідприємництва, провела громадські слухання щодо регуляторного впливу цього проекту, а також підстав для введення нових тарифів.

В громадських обговореннях взяли участь представники контролюючих органів: Держкомпідприємництва, Антимонопольного комітету України, Держспоживінспекції України, а також представники Громадської ради при КМДА, КП «Київреклама», Департаменту соціальних комунікацій КМДА, Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця», Індустріального комітету зовнішньої реклами, Всеукраїнської рекламної коаліції та 15 операторів зовнішньої реклами, що працюють в місті Києві.

На громадських слуханнях було без заперечень ухвалено наступні рішення:
  • Відхилити проект проекту розпорядження КМДА «Про питання визначення розміру плати за розміщення реклами в місті Києві», оскільки відсутні економічні підстави для підвищення тарифів (в середньому пропонується збільшення на 42%), не дотримано регуляторного законодавства (відсутній адекватний аналіз впливу на ринок, відсутній аналіз ринкової ситуації, порушено антиконкурентне законодавство).
  • Направити відповідне звернення до розробників проекту, а також до контролюючих органів.
  • Запропонувати КМДА створити робочу групу щодо розробки засад та принципів нових тарифів - із залученням економістів, спеціалістів контролюючих органів, представників бізнесу, громадськості. Рекомендувати робочій групі прив’язувати нові тарифи до економічних показників (індекс інфляції).
  • При визначенні відсотків підвищення тарифів враховувати загальний ефект від підвищення тарифів по окремим носіям, який, як правило, за рахунок зональності і різної концентрації носіїв по місту, суттєво перевищує задекларовані показники.
  • У місячний термін відкрити та зробити публічною базу конструкцій зовнішньої реклами в місті Києві, як цього вимагає законодавство – для аналізу економічної складової проекту тарифів.
  • Створити при департаменті соціальних комунікацій КМДА координаційну раду  питань реклами, відповідно до законодавства, задля результативної та ефективної роботи в цій галузі. Одним із завдань ради може бути розробка економічно обґрунтованих бюджетних показників на наступний рік, що зробить процес тарифікації галузі економічно обґрунтованим і прогнозованим.

Артем Біденко, керівник Асоціації зовнішньої реклами України: «Громадські слухання показали всі негативні наслідки ухвалення нових тарифів – галузь зовнішньої реклами в Києві просто перейде в тінь, і місто замість грошей отримає діру в бюджеті – як це вже було в 2008 році. Сьогодні немає економічних та соціальних підстав для підвищення тарифів, і на громадських слуханнях не прозвучало жодного аргументу від розробників і жодного заперечення щодо резолюції».


 
 
реклама на сайті      написати нам      Угода користувача
права на матеріали охороняються відповідно до законодавства
при використанні матеріалів посилання обов'язкове
© 2024 «ADV.vg», шукаємо партнерів в різних країнах